Родина Драконів у DREAM | DREAM

DreamTown

Укр
Головна Новини Родина Драконів у DREAM

Родина Драконів у DREAM

26 квітня 2024
Родина Драконів у DREAM

«Родина Драконів»

#DearDragons

Інтерактивна скульптурна композиція, основним посилом якої є питанням екології про накопичення та переробку пластику. Монументальні дракони є одою антиконсъюмеризму і в той самий час - справжнім музеєм іграшок. Для створення композиції було використано більше ніж 12000 пластикових іграшок, то ж кожен зможе побачити щось рідне.  Іграшка стає обʼєктом любові та утримує її, навіть коли дитина подорослішала.

«Родина Драконів» присвячується всім діткам України, що постраждали від війни.

Ми маємо бути сильними, любі діти, та мудрими, як Дракони!  

 

Композицію створено в 2020-2022, встановлено в 2024 рр.

 

Автор Драконів Анна Надуда (#anisvami), відома київська скульпторка, мультидисциплінарна художниця.

Анна  народилася в Києві у 1983 році, закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури України у 2008 році, а у 2012 році захистила кандидатську дисертацію.

Її роботи відображають складні взаємозв'язки та синтез урбанізму та організму, торкаючись специфічних питань та візуально інтегруючи молекулярно-біонічні утворення з сучасним урбанізмом. Вони придбані для приватних колекцій в Україні, Австрії, Швеції, Франції, США, Німеччини, Великобританії, Кіпру, Чорногорії, Італії, Польщі та Чехії.

Команда проєкту: Анна Надуда, Костянтин Бобровський, Олексій Нужний, Тамара Грищенко, Ольга Янишевська, Ольга Черьомушкіна, Степан Сидоренко, Олена Катлінська та Кирило ТигроМигро

 

Матеріал для крил драконів виготовлено з переробленого пластику українською компанією Дорогоцінний пластик (Precious plastic Ukraine)

Первинний слоган скульптури Toys are not trash.